Uniformele școlare în școli

Recent am completat un sondaj unde erau câteva întrebări despre uniformele școlare,precum Ești de acord să porți uniormă școlară? și alte întrebări.La fel și părinții mei au răspuns la acest sondaj.

În urma completării sondajului s-a început Sfatul Țării printre colegii mei de clasă și școală sau între elevi și profesori,deja și pe social media se vorbea despre uniformele școlare și chestionarul despre acestea.Majoritatea persoanelor care și-au împărtășit opiniile cu mine mi-au spus că ei au notat că nu doresc ca uniformele școlare să fie obligatorii,iar după toate discuțiile mulți erau convinși că uniformele școlare nu vor fi obligatorii.Mai târziu s-au început discuțiile deja despre cum 87% din cei intervievați au fost de acord ca uniformele școlare să fie obligatorii,iar 85% din ei au răspuns că purtarea uniformelor de către elevi va aduce mai multă ordine și disciplină în școli.

Strict din opinia mea vreau să spun că nu sunt de acord cu acele 87% din cei care au completat sondajul despre uniformele școlare.Eu port uniformă școlară din clasa I și vreau să vă spun că nu schimbă nici de cum felul omului de a fi.Mai jos vă prezint o listă de argumente de ce uniformele școlare nu trebuie să fie obligatorii.

  • Uniforma școlară nu își mărește mărimea odată cu creșterea mea ceea ce presupune cheltuieli în surplus.Recent au apărut niște prețuri ale croirii uniformelor și citind comentariile și auzind ce spun adulții din jurul meu am înțeles că pentru majoritatea părinților din Republica Moldova prețurile nu le sunt la buzunar.
  • Uniforma școlară mă limitează de la felul meu de a fi din punct vestimentar.
  • Uniforma școlară mă face să mă simt de parcă comuniștii domină din nou.Republica Moldova tinde spre integrarea în Europa și tinde să uite de perioada comunismului sau de perioada celui de-al II-lea război mondial,dar cel puțin pe mine,uniforma școlară mă face să mă simt de parcă comuniștii domină din nou.
  • Uniformele școlare nu reduc diferențele dintre elevi cu diferite venituri în familii.Spun asta,deoarece încălțămintea,geanta,penarul,cămașa de pe desupt la haine,ciorapii,forma sportivă,fiecare amănunt poate fi cumpărat de la mărci populare de vestimentație și să facă diferențele de venituri în familiile elevilor.
  • Purtarea uniformelor de către elevi nu îi disciplinează și ordonează mai mult.Cel puțin eu mă simt mult mai disciplinată când trebuie să mă gândesc la ținuta pentru fiecare zi de școală.Uniforma îmi face munca mai neglijentă,căci orice aș îmbrăca,uniforma ar fi pe deasupra și camașa nu ar trebui călcată decât în părțile vizibile.

Sper că v-am pus pe gînduri despre uniformele școlare obligatorii în școli și aștept să veniți cu părerile voastre în comentarii sau în privat.

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar