Adolescenții continuă să cerceteze cum se respectă dreptul copilului la odihnă, timp liber și recreere

Prima și unica platformă online a copiilor din Moldova continuă să colecteze informații despre cum se respectă dreptul copilului la odihnă, timp liber și recreere.

În urma analizei preliminare a rezultatelor chestionarului privind respectarea dreptului copilului la odihnă, timp liber și recreere, Platforma Copiilor își propune să colecteze informații mai aprofundate despre unele aspecte.

Astfel, grupul de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor îndeamnă fetele și băieții cu vârsta de până la 18 ani să publice anonim pe platformă fotografii sau filmulețe în care arată spațiile de joacă din localitatea lor.

  • Fă o fotografie cât mai reprezentativă a locului de joacă sau de odihnă din localitatea ta;
  • Descrie în câteva cuvinte terenul de joacă și indică în descriere cine a făcut fotografia (fată sau băiat), ce vârstă ai și de unde ești (sat sau oraș), fără a da nume concrete (rămâi anonim);
  • Încarcă fotografia pe Platformă, accesând butonul de mai jos „Adaugă imagine/video”;

Apasă pe buton și urmează pașii pentru a încărca fotografia/video-ul cu locul de joacă din localitatea ta.

 

De asemenea, Platforma Copiilor invită elevii să scrie în comentarii ce activități extracurriculare, pe lângă cele ce există deja (dacă există) și-ar dori să practice la școală.

  • Creează-ți un cont pe Platformă;
  • Scrie în comentariile de mai jos ce alte acitivități de timp liber și recreere pe lângă cele existente ți-ai dori să poți face la școală;

Platforma Copiilor este un mediu sigur online unde copiii se pot informa despre drepturile lor, să își exprime anonim opinia despre cum se respectă drepturile copiilor și să raporteze cazuri de încălcare a drepturilor.

La final, vom publica toate rezultatele cercetării dreptului copilului la odihnă, timp liber și recreere.

Adaugă un comentariu

14 Comentarii pe "Adolescenții continuă să cerceteze cum se respectă dreptul copilului la odihnă, timp liber și recreere"

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
mickey123
Membru

Mi-aș dori ca-n cadrul activităților extracuriculare să se desfășoare cercuri optionale cum ar fi: robotica,pictura,muzica( ce include instrumentele muzicale),cercuri legate de sport.

Realist
Oaspete

Am o problemă legată cu limba engleză.Aș dori să învăț această limbă de la un profesor calificat,dar fiind la profil real nu am această posibilitate.Ar fi ideal dacă ar exista un cerc opțional pe care l-aș frecventa după ore.

Alex
Oaspete

Aș merge cu mare plăcere la niște cursuri pentru fotografi și lectii de PhotoShop.

Budei
Oaspete

ador sa dansezi dansuri populare si as dori ca la noi in localitate, scoala sa fie acest cerc de dansuri ca dupa cum am observat prietenilor mei tot le place sa se ocupe cu muzika si dansurile dar nu au posibilitate de a se ocupa cu asa ceva

VVV
Oaspete

Aș vrea să am printre activităţile mele extrașcolare ore precum: limbile străine (germana, italiana), cubing (cubik rubik), dicţie, etică și estetică (maniere), cadrul legal (legi, documente) și nu în ultimul rând o oră în care să învăţăm să vorbim în public.

VVV
Oaspete

Printre activităţile mele extrașcolare aș vrea să am ore precum: limbi străine (germana, spaniola), cubing (cubik rubik), etică și estetică, dicţie, cadrul legal (legi, documente) și nu în ultimul rând o oră în care elevii să inveţe să vobească în public.

Meleca Andreea
Membru

Eu mi-as dori ca in cadrul activitatilor extracurriculare ale gimnaziului sa se desfasoare ceva cursuri legate de pictura , cercuri legate de sport( gimnastica , inotul … ) , cursuri legate de engleza , dansuri … 🙂

Sty
Oaspete

mi-as dori sa putem alege…unele obiecte pe care le avem la scoala…ca de exemplu:MUZICA mie nu imi place sa cint !nu am un interes pt.obiectul acesta….o consider o pierdere de timp
Mi-as dori … ca si in in atle scoli de peste hotre sa ie obtional sa avem teatrul sau fotofgrafia

Sty
Oaspete

as considera binevenita o profesoara de gimnastica….dupa ore acest spot fiind optional ar fi ?

Cristina
Oaspete

Mi-ar placea mult daca in scoli , licee , ar fi inclus teatrul , pentru ca copiii ar avea posibilitatea sa isi dezvolte aptitudinile si sa interactioneze cu altii si sa faca schimb de idei…

Catalina
Membru

As dori sa fie implimentate diferite training-uri si discutii cu oameni de succes cum ar fi scriitori, actori, bussinesmen, jurnalisti etc.

Madalina
Membru

Ar fi interesant sa se desfasoare cercuri de desen , muzica , dans , sport ( tenis de camp, atletica usoara)

@marinela_r
Membru

In instutia pe care o frecventez este scris doar pe foaie ca avem activitati extracuriculare ! Asi vrea cel putin ca acele cercuri „tiparite” sa prinda viata , iar daca e posibil – ore suplimentare de limba engleza…

daniel
Membru

Aş dori ca să apară măcar un cerc oficial în școală mea și sa apară obiectul limba engleză