MECC a emis o circulară privind uniformele școlare

Uniforma școlară nu va fi obligatorie, dar instituțiile de învățământ pot decide introducerea unei uniforme sau a unui cod vestimentar pentru elevi. Despre aceasta comunică Ministerul Educației, Culturii și Cercetării într-o circulară adresată direcțiilor de învățământ.

Astfel, consiliul de administrație, consiliul profesoral, consiliul elevilor și consiliul părinților pot decide în cadrul instituției sau la nivel de raion/municipiu dacă elevii trebuie să poarte o uniformă sau pot să adopte un cod vestimentar.

În circulara sa, ministerul precizează că „strategiile de promovare a unui cod vestimentar școlar nu trebuie să includă proceduri coercive, de discriminare și de sancționare prin aplicarea diferitor forme de intimidare asupra elevului și familiei acestuia. Instituția de învățământ va promova exclusiv instrumente de educare și sensibilizare a elevului și părinților bazate pe respect, empatie, corectitudine și responsabilitate pentru asigurarea dreptului fiecărui copil la educație obligatorie și gratuită.

În cazul apariției unor disensiuni/conflicte, urmare a nerespectării de către unii copii a codului vestimentar adoptat, administrația școlii identifică soluții pentru remedierea acestora, respectând principiul interesului superior al copilului. În niciun caz, sub nicio formă, elevului nu i se va limita sau interzice/refuza accesul în instituție sau sala de clasă”.

Adaugă un comentariu

1 Comentariu pe "MECC a emis o circulară privind uniformele școlare"

avatar
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Aurelia
Oaspete

Categoric sant contra acestei decizii, pentru ca ea le permite administratiei scolare sa oblige parintii oricum sa procure uniforme pentru copii de la producatorii care le vor oferi procente bune din pretul acestor uniforme….Deci tot administratia va fi in favoare financiara din aceste uniforme.
Nu inteleg, care e problema cu uniformele, pentru ce se introduc??? uitativa in tarile mult mai bogate, copiii sunt obligati sa poarte uniforme???
De ce va bateti joc de parintii care si asa sunt bagati in cheltueli enorme????