#ÎntrebămExperta – o nouă campanie de informare pe teme de sexualitate, lansată de Platforma Copiilor

Noi, membrii și membrele Platformei Copiilor, lansăm campania #ÎntrebămExperta. Aceasta include un set de întrebări formulate de Platforma Copiilor și răspunsuri oferite de Bogdana Bursuc, psihologă cliniciană și psihoterapeută la București. Scopul nostru este să promovăm educația sexuală și să încurajăm tinerii să se informeze pe teme ce țin de dreptul la educație sexuală.

Campania include opt videouri informative, care vor fi publicate în următoarele două săptămâni, începând cu 26 mai 2021. Fiecare material video include o întrebare pregătită de echipa noastră și răspunsul oferit de Bogdana Bursuc, experta care ne ghidează într-un amplu proces de cercetare pe tema educației sexuale în școlile din Republica Moldova.

Printre principalele subiecte abordate sunt intimitatea emoțională, senzualitatea la fete și la băieți, gestionarea și cunoașterea propriilor emoții ș.a.

„Cred că putem oferi exemple celorlalți, doar prin propriul exemplu”, a menționat Stanislav, membru al Platformei Copiilor.

Întrebările din cadrul campaniei #ÎntrebămExperta au fost formulate în timpul atelierelor cu membrii Platformei Copiilor, iar răspunsurile au fost oferite într-un interviu separat oferit de expertă.

Laura Lisnic, implicată în campanie, crede că sunt importante discuțiile despre educația sexuală, ca despre orice domeniu al vieții.

„Datorită studierii și promovării acestui subiect tabu, tinerii și adolescenții se pot informa. Ei pot crește fizic și emoțional”, a adăugat tânăra.

Întreaga activitate este coordonată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului și susținută de OAK Foundation, Workshop for Civic Initiatives Foundation, Suedia și Save the Children.

În prezent, elaborăm o cercetare despre educația sexuală în școlile din Republica Moldova. Am realizat deja interviuri de grup cu elevi, profesori și părinți din țară și suntem în proces de consultare a opiniei elevilor și profesorilor prin intermediul a două chestionare online.

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar