Salutări din școala mea// Igiena și sanitația din școli lasă de dorit

Salutări din școala mea. Condițiile de igienă și sanitație din școli.

În cadrul campaniei „Salutări din școala mea”, adolescenții ce administrează Platforma Copiilor semnalează mai multe probleme în legătură cu igiena și sanitația în școli. După ce au colectat opiine semenilor prin intermediul unui chestionar online, tinerii au ajuns la concluzia că în multe școli nu există condiții de igienă elementare, precum apa de spălat pe mâini sau de băut, săpun, hârtie igienică sau toalete amenajate și curate.

Rezultatele chestionarului precum și fotografiile colectate prin intermediul platformei copiilor au fost prezentate autorităților în cadrul unei mese rotunde organizate pe 30 martie. La eveniment au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Centrului Național de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Școlar Național, elevi, manageri școlari, reprezentanți ai ong-urilor și agențiilor finanțatoare, etc.

Raportul prezentat de copii s-a referit la 4 domenii: apa (potabilă și de igienă), condiții ale toaletelor, practici de igienă și riscuri potențiale.

Întregul raport poate fi accesat AICI, iar acestea sunt unele din relatările mass-mediei despre eveniment și raport:

Galerie foto: AICI

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar