Fii vocea colegilor tăi devenind membru al Consiliul Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic

Elevii din colegii, școli profesionale și centre de excelență sunt invitați să participe în concursul de selectare a noii componențe a Consiliului Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic (CNE ÎPT), ce va activa pe durata anului de studii 2018-2019.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării îndeamnă Consiliile Elevilor din instituțiile de învățământ să desfășoare concursul intern de selectare a candidaților în perioada 1 martie – 21 mai 2018 și să transmită dosarul acestora până pe 31 mai 2018 la adresa edu.cnesp@gmail.com. O instrucțiune în acest sens a fost semnată de către minister încă în luna februarie 2018.

Dosarul candidaților la concurs va include următoarele acte:

  • CV-ul candidatului;
  • acordul informat al părintelui/îngrijitorului pentru candidații ce au sub 18 ani;
  • o scrisoare de motivaţie din partea candidatului;
  • procesul-verbal al şedinţei organului de autoconducere al elevilor din instituţia de învăţământ.

Membrii CNE ÎPT vor fi aleşi pentru un an școlar și se vor convoca trimestrial, pentru a discuta cu angajaţii şi conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) precum și cu reprezentanți ai altor structuri de stat, despre problemele care îi preocupă, în special cele ce ţin de relevanța şi calitatea educaţiei.

Concursul de selectare a membrilor Consiliul Național al Elevilor din învățământul profesional tehnic are loc anual, începând cu 2014. Activitatea consiliului are loc pe lângă (MECC) și este susținută Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC).
Scopul consiliului este de a asigura dreptul la opinie și libera exprimare a elevilor. Astfel, (MECC) are posibilitatea să obțină informații din prima sursă despre problemele cu care se confruntă sistemul educațional. În același timp, consiliul constituie o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la toate aspectele ce țin de activitatea instituțiilor de învățământ, precum și un mecanism prin care conducerea ministerului consultă opinia lor în elaborarea politicilor educaționale.

Mai multe detalii despre activitatea actualei componențe a CNE ÎPT (2017-2018) poate fi găsită aici.

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar