Esti „pro” sau „contra” uniformei? Plusurile si minusurile acesteia

Salut tuturor. Azi vreau sa discutam asa o tema ca „uniforma”. Chiar imi este interesanta parerea voastra, scrieti in comentarii, daca sunteti „pro” sau „contra”.

Eu, ca omul trecut si prin uniforma si prin imbracaminte libera, pot spune destul de obiectiv plusurile si minusurile acestora.

Am fost eleva in scoala, unde nu era uniforma obligatorie. Pot spune ca, da, e mai multa libertate, alegere si toti arata diferit. Motto: „unitate prin diversitate”. Sunt mai multe plusuri, dar este si partea opusa. De exemplu, multi elevi din scoala erau jenati ca nu aveau o imbracaminte de brand, dar altii, in schimb sa se gandeasca despre temele predate, se gandeau cum sa se imbrace mai frumusel.

Daca sa vorbim despre a doua institutia de invatamant, unde cu uniforma era tot serios, pot spune urmatoarele: In primul rand, uniforma confera omului imbracat astfel ceva estetic, ceva placut ochiului. De asemenea, dupa uniforma, poti sa-ti dai seama unde elevul invata. In al doilea rand, este un aspect care-l putem categoriza si in „plus” si in „minus”: nu ai multa alegere si nu pierzi timpul. Dintr-o parte, in fiecare zi esti imbracat in una si aceeasi, intotdeauna stii „ce” sa imbraci, nu exista diversitatea alegerii. Pe de alta parte, nu pierzi timp in fata dulapului cu haine, nestiind ce sa alegi… economisesti timpul. Vreau sa raspunda fetele: cat timp va ia sa alegeti look-ul zilei?)

Cam asta era parerea mea, in nici intr-un caz nu v-o impun, ci va multumesc pentru atentie. Va propun sa completati urmatorul chestionar:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdC9am4COt1iyEZoYiUVNRtuqtNn8eDAVqunhrYtQsN2OaHig/viewform?c=0&w=1+, referitor la uniforma scolara. XOXO

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar