Cum se respectă dreptul la condiții igienice și sanitare în școala ta?

Platforma Copiilor lansează o nouă campanie de cercetare a opiniei copiilor. Condițiile igienice și sanitare din școli este noul subiect de cercetare. Adolescenții ce administrează Platforma Copiilor invită fetele și băieții cu vârsta de până la 18 ani să-și expună anonim opinia în chestionar și să publice pe platformă fotografii în care să prezinte condițiile sanitare reale din școală.

Ce poți să fotografiezi/filmezi:

  • Starea WC-ului din școală, condițiile în care elevii pot (sau nu pot) să-și spele mâinile cu săpun și să le usuce, locul în care elevii pot să găsească apă potabilă în școală etc.

Cum să publici fotografia/video-ul pe Platforma Copiilor:

  • Fă-ți un cont sau loghează-te. (Nu vom face publice datele copiilor ce își fac profil. Avem nevoie de ele pentru a ști că ești o persoană reală);
  • Selectează fotografia din computer sau telefon și încarc-o;
  • Așteaptă ca fișiere încărcate să fie aprobate de către administrator.

De ce să faci toate acestea:

  • Pentru că este dreptul tău să vorbești despre cum stau lucrurile în școala ta;
  • Pentru că Platforma Copiilor este un spațiu sigur și anonim în care te poți simți liber să vorbești despre ceea ce unii adulți nu vor să le audă;
  • Pentru că echipa din spatele Platformei Copiilor chiar vrea să afle opinia și experiența ta;
  • Pentru că vrem să arătăm adulților ce experiențe trăiesc copiii la școală și ce cred ei despre viața școlară.

Platforma Copiilor este un mediu sigur online unde copiii se pot informa despre drepturile lor, să își exprime anonim opinia despre cum se respectă drepturile copiilor și să raporteze cazuri de încălcare a drepturilor.

Grupul de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor este ghidat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC). Având o experiență de peste 15 ani de promovare a drepturilor copilului, echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine situaţia copiilor sunt chiar copiii. Această platformă este creată pentru a oferi un spațiu sigur unde copiii pot să vorbească deschis despre experiențele și necesitățile lor.

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar