În anul 2020, pentru prima oară în Republica Moldova, fete și băieți ani au realizat și prezentat autorităților un raport despre modul în care educația sexuală este implementată în școli. În acest proces, ei au fost ghidați de psihologa cliniciană Bogdana Bursuc și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC).
Ținând cont de rezultatele raportului, noua echipă a Platformei Copiilor va continua să abordeze subiectul Educației sexuale în școli. Fiecare activitate și etapă de lucru va fi decisă cu echipa Platformei Copiilor. Aceasta înseamnă că:
- vei influența prin ce modalități Platforma Copiilor va promova îmbunătățirea educației sexuale în școli;
- vei contribui la dezvoltarea campaniilor de informare și sensibilizare despre educație sexuală;
În acest sens, vei participa la activități offline și online (ateliere online, comunicare pe email și/sau rețele de socializare), timp de aproximativ 2 ani, începând cu martie 2022. Pentru aceasta, ar fi nevoie să dedici în jur de 5 ore pe lună.
Orice persoană cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani poate face parte din Platforma Copiilor. Echipa CIDDC respectă și acceptă diversitatea și va face tot posibilul pentru ca fiecare persoană indiferent de etnie, orientare sexuală, confesiune religioasă, reușită școlară, situație familială, limbă vorbită etc. să se simtă acceptată și respectată în Platforma Copiilor.
Câteva beneficii pe care le vei avea dacă vei deveni membru/membră al/a Platformei Copiilor:
- vei afla mai multe despre ce sunt drepturile copilului, în special dreptul la educație sexuală, și cine sunt responsabilii de asigurarea drepturilor tale;
- vei învăța în practică ce este și cum se realizează campaniile de informare, evenimentele publice și alte activități de promovare/advocacy;
- toate activitățile te vor împuternici să acționezi ca apărător al/apărătoare a drepturilor omului și să-i încurajezi și pe alții să-și ceară drepturile sau să le apere pe ale altora;
- vei cunoaște și colabora cu semeni și adulți care sunt implicați în respectarea și asigurarea drepturilor copiilor;
- vei avea un spațiu sigur în care poți vorbi deschis, inclusiv despre cum se respectă drepturile tale și ale altor copii;
Echipa CIDDC va urmări să creeze condițiile recomandate de către Comitetul ONU privind Drepturile Copilului și să țină cont de propria Politică de Protecție a Copilului pentru a te simți împuternicit și în siguranță să-ți exprimi opinia.
Dacă ești interesată/interesat să faci parte din grup, completează formularul.
Data limită de aplicare: 6 februarie 2022.
Platforma Copiilor este un spațiu sigur, incluziv și prietenos unde copiii pot să vorbească deschis despre experiențele lor și a fost lansată de către Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în anul 2017. Centrul împuternicește copiii să-și facă vocea auzită și susține cercetările copiilor cu privire la respectarea drepturile lor.
Poți să ne contactezi pentru întrebări sau ajutor:
Irina Gușan,
Tel: Mob: 068 499746;
Facebook: facebook.com/platformacopiilor/
Instagram: instagram.com/platforma_copiilor/
Email: platformacopiilor[@]gmail.com
Adaugă un comentariu
Fii primul care adaugă un comentariu!