Mediul familial

Acesta este un chestionar creat pentru a afla opinia copiilor. Te rugăm să nu-l completezi dacă ai mai mult de 18 ani.

  • Vă rugăm să introduceți o valoare între1 și 18.

raporteaza-abuz

Concluziile şi recomandările copiilor

1. Majoritatea părinților cred că trebuie să asigure copiilor doar hrană, haine și loc de trai. Ei nu au o legătură emoțională cu copiii, nu știu care sunt sentimentele și trăirile lor. În consecință, copiii nu se simt iubiți și protejați de către părinți, au relații tensionate cu semenii și adulții din preajma lor, nu sunt motivați să se cunoască pe sine și să se autodezvolte.

Recomandare: Părinții să fie informați despre cum să comunice cu copilul lor, cum să-i ofere atenție, să-l încurajeze și să-l crească fără violență.

2. Majoritatea părinților consideră că bătaia, critica, comparația și jignirea sunt metode de educație care ajută copilul să se dezvolte și să înțeleagă mai bine.

Recomandare: Statul să informeze părinții despre obligația de a lăsa copiii în grija unei persoane capabile să îngrijească și să educe copilul și să anunțe autoritățile în grija cui lasă copilul atunci când pleacă peste hotare.

3. De cele mai multe ori, copiii din familii cu venituri mici, cu mulți copii, în care se consumă alcool sau în care părinții sunt plecați peste hotare sunt jigniți și bătuți de semeni sau adulți și sunt izolați la școală și în localitate.

Recomandare: Profesioniștii să fie instruiți să comunice respectuos, să ofere susținere emoțională și psihologică și să implice toți copiii în activități școlare și extrașcolare.

4. Statul nu alocă suficienți bani pentru familiile aflate în dificultate. Aceste sume nu acoperă cheltuielile pentru hrană, medicamente, haine, condiții de trai, iar unii părinți folosesc banii primiți de la stat pentru nevoi personale: alcool, țigări, lucruri care nu sunt de necesitate obligatorie.

Recomandare: Statul trebuie să majoreze mărimea indemnizațiilor pentru familiile în dificultate și să monitorizeze modul în care aceste familii utilizează banii.

5. 1. În multe cazuri, autoritățile nu monitorizează situația copiilor rămași singuri acasă; nu cunosc numărul copiilor rămași singuri acasă, în grija cui au rămas, în ce condiții trăiesc și cu ce probleme se confruntă.

Recomandare: Statul să monitorizeze copiii lăsați singuri acasă și să le ofere susținere emoțională și altă natură necesară.

Verifică și alte drepturi ale copiilor

  • Dreptul la educație

  • Dreptul la protecție față de violență

  • Dreptul la sănătate

  • Dreptul la protecție față de exploatarea prin muncă

MEDIUL FAMILIAL ÎN IMAGINI

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar