Codul de conduită

Internetul este ca oricare alt loc de pe lume: poți să găsești o groază de lucruri interesante și să te distrezi, dar este important să te gândești de fiecare dată la siguranță.

5 lucruri importante de mai jos te vor ajuta să rămâi în siguranță. Contactează-ne dacă ai anumite comentarii sau întrebări despre ele.

 1. Protejează informația personală în siguranță. Nu oferi informații ca: adresa locului de trai, școala în care înveți, numărul tău de telefon sau al școlii, data nașterii sau alte date care îi pot ajuta pe oamenii răufăcători să înțeleagă cine ești și cum te pot găsi.

Dacă vrei să descrii o situație:

 • În loc de nume și prenume folosește un nickname;

 • În loc de numele localității și/sau școală folosește x/y;

 • În cazul în care știi că un prieten este în pericol sau vrei să discuți cu cineva despre o situație dificilă, analizează punctul 2.

 1. Raportează cazurile de abuz din școala, localitatea sau casa ta în secțiunea „Raportează abuz” (Se deschide pagina în care îi descriem utilizatorului cum și cui poate raporta abuzul. E aceeași pagină ca la „Raportează abuz”.)

 1. Creează un mediu sigur pentru tine și ceilalți. Nu posta imagini și mesaje care ar putea dăuna altor oameni și nu folosi limbaj care ar jigni pe cineva.

 1. Încarcă fotografii și video care:

 • Să nu conțină situații de agresiune;

 • Să nu se înțeleagă în ce localitate fost făcute și cine sunt oamenii care apar în imagini;

 • Să nu arate fețele persoanelor.

Dacă încarci fotografii și video în care se vede fața cuiva, trebuie să ai acordul persoanei de a apărea pe internet.

 1. În caz de încălcare a regulilor de mai sus, administratorul își rezervă dreptul de a șterge mesajul, fotografia, video-ul. Dacă și tu observi că un utilizator al platformei nu respectă regulile, contactează administratorul.

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar