Raporteaza

abuz

Platforma Copiilor extinde termenul de colectare a fotografiilor ce arată condițiile igienice din școală

cne ipt facebook posts & web size

Adolescenții ce administrează Platforma Copiilor extind termenul de colectare a fotografiilor ce arată condițiile igienice și de sanitație din școală. Copiii pot să transmită anonim fotografii despre starea WC-ului din școală, condițiile în care elevii pot (sau nu pot) să-și spele mâinile cu săpun și să le usuce, locul în care elevii pot să găsească apă potabilă în școală etc., până pe 15 februarie.

Părinții ce doresc să facă publice condițiile igienice și sanitare din școala copiilor lor sunt încurajați să-și susțină sau ghideze copiii în efectuarea și publicarea fotografiilor.

Fotografiile colectate și rezultatele chestionarul la care au răspuns peste 170 de copii vor fi făcute publice și prezentate autorităților și mass-media.

Cum să publici fotografia/video-ul pe Platforma Copiilor:

  • Fă-ți un cont sau loghează-te. (Nu vom face publice datele copiilor ce își fac profil. Avem nevoie de ele pentru a ști că ești o persoană reală);
  • Selectează fotografia din computer sau telefon și încarc-o;
  • Așteaptă ca fișiere încărcate să fie aprobate de către administrator.

De asemenea, copiii pot adresa întrebări sau lăsa în comentarii mesaje pentru autorități (Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul Național de Sănătate Publică, directori de liceu, etc.). Acestea vor fi colectate de adolescenții ce administrează platforma și prezentate autorităților, de rând cu rezultatele chestionarului și galeria de fotografii.

De ce să faci toate acestea:

  • Pentru că este dreptul tău să vorbești despre cum stau lucrurile în școala ta;
  • Pentru că Platforma Copiilor este un spațiu sigur și anonim în care te poți simți liber să vorbești despre ceea ce unii adulți nu vor să le audă;
  • Pentru că echipa din spatele Platformei Copiilor chiar vrea să afle opinia și experiența ta;
  • Pentru că vrem să arătăm adulților ce experiențe trăiesc copiii la școală și ce cred ei despre viața școlară.

Platforma Copiilor este un mediu sigur online unde copiii se pot informa despre drepturile lor, să își exprime anonim opinia despre cum se respectă drepturile copiilor și să raporteze cazuri de încălcare a drepturilor.

Grupul de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor este ghidat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC). Având o experiență de peste 15 ani de promovare a drepturilor copilului, echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine situaţia copiilor sunt chiar copiii. Această platformă este creată pentru a oferi un spațiu sigur unde copiii pot să vorbească deschis despre experiențele și necesitățile lor.

Adaugă un comentariu

Fii primul care adaugă un comentariu!

avatar

Înainte de a posta comentariu, te rugăm să citești > Codul de conduită <.
L-am scris în limbaj simplu și durează 2-3 minute să le citești dacă ești interesat(ă)
wpDiscuz